Help, mijn Apple Watch loopt snel leeg!

De Apple Watch, veel mensen hebben hem ondertussen al. Hij staat de hele dag aan en je gebruikt hem volop maar de batterij gaat helaas snel leeg.

Hieronder 7 tips hoe je de batterijduur kunt verlengen.

1. Schermhelderheid

De nieuwe Apple Watch Series 4 heeft een scherm dat tot aan de randen doorloopt. Dit is natuurlijk een fraai gezicht, maar wel slecht voor de accuduur van jouw horloge: het display verbruikt namelijk veel stroom. Verminder hierom dus de helderheid van je scherm om een langere accuduur te krijgen.

2. Voorkom dat het scherm aangaat

Een handige feature van de Apple Watch is dat het scherm automatisch aangaat zodra je je pols optilt. Dit kost echter wel energie, helemaal wanneer je helemaal niet van plan bent het horloge te gebruiken. Schakel deze functie daarom uit door naar ‘Instellingen > Algemeen > Activeer scherm’ te gaan.

3. Kies je wijzerplaat bewust

Je kunt het startscherm van je Apple Watch opfleuren met legio wijzerplaten, maar een simpele variant is het beste voor je accuduur.

5. Vliegtuigmodus

Wanneer je niet gestoord wilt worden is het verstandig om je Apple Watch in vliegtuigmodus of niet storen stand te zetten. In de vliegtuigmodus wordt de wifi verbinding verbroken en bij de niet storen stand wordt je niet langer gestoord door notificaties.

6. Spaarstand

Hebben bovenstaande tips je niet geholpen en is jouw Apple Watch bijna leeg zonder een oplader in de buurt? Dan is de spaarstand je laatste redding. Zodra je dit aanzet springt je horloge efficiënt om met het laatste beetje stroom zodat je alsnog de dag doorkomt.

7. Overige tips

Je activeert de slimme assistent door “Hey Siri” te zeggen, maar je kunt er ook voor kiezen het hulpje de mond te snoeren en zo de accuduur te verlengen. Ga hiervoor op je Apple Watch naar het instellingenmenu, kies ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Siri’. Verschuif de schakelaar bij ‘Hey Siri’ zodat het vak grijs is.

Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat je Apple Watch altijd de nieuwste versie van watchOS draait. Controleer dit door naar de Apple Watch app op je iPhone te kiezen daarna op ‘Algemeen’ te tikken en vervolgens ‘Software-updates’. Er wordt nu gecheckt of er een nieuwe versie voor je klaarstaat.

Gaat jouw Apple Watch nog steeds snel leeg, bij iPhone Kliniek vervangen wij direct en vakkundig jouw Apple Watch batterij. Jouw Apple Watch is nog dezelfde dag klaar met een originele batterij inclusief 3 maanden garantie.

Heb je verder nog vragen over dit onderwerp laat gerust hieronder een reactie achter, en wij helpen je graag verder!