Waarom heeft een iPhone minder werk geheugen nodig?

Iedereen heeft het er wel eens over, waarom heeft de iPhone zo weinig werkgeheugen nodig? Alles werkt ondertussen perfect met meerdere applicaties tegelijkertijd.

Hieronder zal ik je precies uitleggen hoe dit komt.

1. Werkgeheugen

Een iPhone heeft over het algemeen minder werkgeheugen nodig omdat een iPhone beter omgaat met zijn werkgeheugen. De meeste iPhones hebben vaak minder werkgeheugen dan de meeste Android toestellen. Dit betekent niet dat een iPhone hierdoor langzamer werkt of dat de iPhone minder goed omgaat met meerdere applicaties tegelijk. Er is dus geen vergelijking te maken tussen de prestaties op basis van de hoeveelheid werkgeheugen tussen een Android en een iPhone toestel.

En daar zit het grote verschil tussen iPhone en Android apparaten. Dat Android apparaten over het algemeen over meer werkgeheugen beschikken, betekent niet dat ze sneller zijn. Dit komt doordat er een groot verschil is in de manier waarop iPhones werkgeheugen gebruiken en de manier waarop Android toestellen werkgeheugen gebruiken.

De nieuwe Apple Watch Series 4 heeft een scherm dat tot aan de randen doorloopt. Dit is natuurlijk een fraai gezicht, maar wel slecht voor de accuduur van jouw horloge: het display verbruikt namelijk veel stroom. Verminder hierom dus de helderheid van je scherm om een langere accuduur te krijgen.

2. Afvalinzameling

Android maakt gebruikt van het zogeheten “afvalinzameling”. Bij het gebruik van “afvalinzameling” om werkgeheugen op te ruimen word niet direct werkgeheugen vrijgemaakt. Er zijn verschillende factoren die de“afvalinzameling” in gang zetten. Android heeft dus in principe meer werkgeheugen nodig om meer werkgeheugen vrij te maken.

3. Programmeertaal

Android apps draaien daarnaast op Javascript (dit is een programmeertaal waarin de applicaties worden gemaakt). Daar is niets mis mee, Java is er al een tijdje en is makkelijk te gebruiken voor ontwikkelaars. Vaak kosten javascript applicaties meer werkgeheugen om uit te voeren op een Android toestel.

Apple ontwerpt zijn software en hardware om goed met elkaar te werken. iOS (de software van Apple) is gemaakt om applicaties goed met het werkgeheugen te laten werken. Hierdoor hebben iPhones minder werkgeheugen nodig dan Android toestellen.

Heeft u verder nog vragen? Laat dan gerust een reactie achter of kom even langs ons filiaal.