iPhone batterij loopt snel leeg of laadt niet op?

Als je al een tijd je iPhone gebruikt merk je op een gegeven moment dat je iPhone sneller leeg loopt. Hoe komt dit en wat zijn de oorzaken hiervan?

1. Slijtage

De batterijen van iPhone zijn gemaakt van lithium-ion dit is een oplaadbare batterij wat vooral in electronica gebruikt word.  Het voordeel van een lithium-ion batterij is dat deze ook vrij lang mee gaat, langer dan de meeste batterijen maar ook deze batterij slijt. Als je net je nieuwe iPhone hebt gekocht gaat de batterij altijd vrij lang mee. Gebruik je dezelfde iPhone echter al een jaar of langer dan begin je al symptomen te merken dat je batterij sneller leeg loopt. Dit in verband met de capaciteitsverlies.

Is je iPhone net nieuw dan heb je dus 100% capaciteit. Gebruik je de iPhone ongeveer een jaar dan is dit al rond de 80-90%. Dit houd in dat als jij je iPhone 100% vol oplaad dat hij daadwerkelijk maar 80-90% vol is. Na 2 jaar zit je dus ongeveer aan de 65% capaciteit.

Het is ook altijd aangeraden om je iPhone batterij na ongeveer 1,5-2 jaar te laten vervangen.

2. Batterijchip

Is uw iPhone batterij pas vervangen maar loopt de iPhone accu nog steeds snel leeg?

Dan kan dit vaak wijzen op een batterijchip probleem. De batterijchip is een chip op de iPhones moederbord wat de batterij aanstuurt.

Als deze chip defect is kan de batterij dus niet goed werken en dan geeft de iPhone ook bepaalde kuren aan zoals uitvallen bij 30% batterij of verschillende percentages aangeven als je de iPhone in de oplader doet, ook als de iPhone uitgevallen is en hij wilt niet meer aangaan kan dit wijzen op een batterijchip probleem. Zelf kan je ook voorkomen dat je batterijchip defect gaat. Door geen imitatieladers te gebruiken (Goedkope opladers) maar alleen originele Apple opladers.

Heb je problemen met je iPhone batterij en wil je hier meer informatie over weten kom dan gerust langs ons filiaal of laat een reactie hieronder achter. Ook zijn wij al jaren ervaren in het repareren van batterijchips. Ben jij bang dat je batterijchip defect is en dat deze vervangen moet worden. Wij kunnen dit dezelfde dag nog onderzoeken en vervangen voor je.