Wat is refurbished?

De term refurbished hoor je tegenwoordig overal met de iPhone (en Apple in het algemeen). Steeds meer mensen vinden het een goedkope manier om een iPhone in huis te halen.

Refurbished smartphones of tablets zijn al eens gebruikt maar voor de verkoop eerst zorgvuldig opgeknapt en nagekeken. De toestellen worden goed gecontroleerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij kun je denken aan een nieuwe accu of een nieuw scherm. De Engelse term refurbished laat zich in het Nederlands vertalen als ‘gerenoveerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al waar refurbished voor staat. De term refurbished is dus ook niet hetzelfde als tweedehands.

Omdat refurbished apparaten op belangrijke punten worden nagekeken en opgeknapt, ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan de gemiddelde tweedehands smartphone.

1. Voordelen refurbished?

  • Goedkoper dan nieuw: je kan tot honderden euro’s besparen.
  • Een refurbished toestel is volledig gecheckt en bevat bovendien een garantie.
  • Je draagt een steentje bij aan het milieu (minder verspilling).

2. Prijs

De prijzen voor refurbished iPhones lopen flink uiteen. Dit heeft verschillende oorzaken, zoals de conditie van het apparaat, de aanbieder en of er wel of geen originele accessoires meegeleverd worden. Hoeveel goedkoper een refurbished iPhone is hangt af van het model en de conditie. De gemiddelde besparing is al snel 20% ten opzichte van de nieuwprijs. Bij oudere modellen, die niet meer nieuw verkocht worden is de besparing doorgaans groter.

Als je op zoek bent naar een refurbished iPhone dan kun je bij ons terecht. Bij iPhone Kliniek hebben wij verschillende iPhone modellen beschikbaar voor een scherpe prijs. Kom langs of bel ons als je interesse hebt.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening over refurbished telefoons. Laat hieronder een comment achter en deel jouw ervaring met ons.