Apple Watch Series 5

Voorafgaand aan de onthulling van de Series 5 was er twijfel of Apple wel met een compleet vernieuwde Apple Watch zou komen. Er waren nauwelijks geruchten en er werd al gesproken over een ‘Series 4S’ met slechts kleine verbeteringen. Toch koos Apple ervoor om de Apple Watch Series 5 uit te brengen, met een aantal vernieuwingen.

Binnenin vind je de vernieuwde 64-bit S5-chip, die vooral nodig is voor het Always On scherm en de sensoren voor het kompas. De prestaties van het horloge zelf zijn niet verbeterd. Wel zit er nu twee keer zoveel opslag in voor muziek, foto’s en dergelijke: 32GB. De batterijduur is met 18 uur hetzelfde gebleven.

Veel nieuwe functies hebben te maken met watchOS 6 en dat betekent dat ze vaak ook beschikbaar komen op de eerdere modellen van de Apple Watch. Denk daarbij aan de App Store, waarmee je apps kunt downloaden buiten de App Store om. Of de Geluid-app, waarmee je omgevingsgeluid kunt meten. Voor vrouwen is er de nieuwe Cyclus-app.

Always On-display

Het scherm staat namelijk altijd aan. Dit is handig, want zo kun je altijd de wijzerplaten bekijken, je sportactiviteiten bijhouden of de tijd aflezen. Bovendien gaat deze functie niet ten koste van de batterijduur. Apple zegt namelijk dat de accuduur van de Watch Series 5 een uur langer is dan zijn voorganger. In totaal gaat het horloge gemiddeld 18 uur mee op een volle accu. Het scherm gaat automatisch aan zodra je jouw pols draait.

Zodra je jouw pols wegdraait wordt het scherm donker maar kun je nog wel de tijd aflezen. Het scherm ververst zich vervolgens nog maar één keer per seconde, wat veel minder intensief is voor de accu maar er toch voor zorgt dat je gewoon de tijd kunt aflezen.

Hieronder in het kort:

  • De Apple Watch is (iets) dunner
  • Always on display (beeldscherm hoeft niet meer geactiveerd te worden)
  • Verbeterde batterijduur tot wel 18 uur
  • Een elektronische en optische hartslagmeter
  • Ingebouwde kompas functie (die direct aangeeft of je de juiste richting op gaat)
  • Valdetectie
  • 64-bits dual-core S5-processor (krachtiger dan zijn voorganger)
  • Digital crown met voelbare feedback
  • Speaker is veel luider
  • 32GB opslag (bij de eerdere versies was dit 16GB)

Zwemmen & douchen met Apple Watch

Apple Watch Series 3, 4 en 5 zijn waterdicht tot 50 meter onder water (WR50M). Je mag de Watch dus volledig onderdompelen in water. Tijdens zwemmen in zee of in een zwembad houd je Apple Watch dus gerust om. Ook onder de douche draag je de Watch. Er kan wel water in de smartwatch komen via de ingebouwde luidspreker. Draai als je uit het water bent aan de Digital Crown. De speaker maakt dan een piepend geluid en blaast het water uit je Watch.

Pas op met shampoo, parfum of sauna’s

Apple Watch is waterdicht en dat wil je zo houden. Daarom raadt Apple het af om de smartwatch bloot te stellen aan producten als shampoo en parfum. Die producten kunnen de waterdichtheid aantasten. Met je nieuwe Apple Watch Series 5 de sauna in of waterskiën is ook geen goed idee. De hitte en de hoge watersnelheden kunnen de waterdichtheid van Apple Watch verminderen.

Apple Watch reparatie nodig?

Heb je een probleem met jouw Watch dan kun je bij iPhone Kliniek terecht voor alle reparaties. Wij werken altijd en alleen met originele onderdelen. Kom langs bij één van onze winkels of maak direct een online afspraak.