Wat is het verschil van Face ID en Touch ID eigenlijk?

Face ID maakt een scan van je gezicht, voordat je de iPhone of iPad kan ontgrendelen. In het geval van Touch ID kijkt hij naar je vingerafdruk, voordat je de iPhone of iPad kan ontgrendelen. 

Touch ID en Face ID zorgen er dus voor dat al je gegevens veilig opgeslagen zijn, zodat andere mensen geen toegang krijgen tot jouw toestel en jouw foto’s, contacten en andere data niet kunnen bekijken.

Welke toestellen hebben een Face ID of een Touch ID?

Gezichtsherkenning met Face ID is te vinden op recente toestellen sinds de iPhone X en iPad Pro 2018 terwijl je op andere toestellen Touch ID vindt. Ook nu worden er nog toestellen met Touch ID gemaakt, zoals de nieuwste iPads en de iPhone SE 2020. Ook zo benieuwd welke toestellen een Face ID of een Touch ID hebben?

Wat is veiliger?

Volgens Apple is gebruik van Face ID een stuk veiliger. Want de kans dat je iemand anders met zijn of haar gezicht jouw iPhone met Face ID ontgrendelt, is 1 op 1 miljoen! Bij Touch ID is die kans 20 keer groter, namelijk 1 op 50.000! Waar kies jij voor en wat vind jij fijner om te gebruiken? Laat het ons weten.