Dit verwachten we van de iPhone 12

Vorig jaar kwamen er drie nieuwe modellen van de iPhone, namelijk de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 pro max. Waarschijnlijk komt Apple dit jaar met minstens vier telefoons. Namelijk de iPhone 12, iPhone 12 pro, iPhone 12 Pro max en de iPhone SE2 (of iPhone 9).

Er bestaat ook een kans dat Apple zelf een iPhone mini 12 zal aankondigen. Dit zou betekenen dat je dit jaar keuze hebt uit vijf nieuwe toestellen.
Sinds vorig jaar gaan er al geruchten rond dat de nieuwe telefoons een speciale 3D-camera krijgt, vergelijkbaar met de huidige Face ID-camera. Een 3D-camera werkt op een verdere afstand dan Face ID.

Dunner scherm en Touch ID in het scherm

We gaan ervan uit dat Apple weinig veranderingen doorvoert aan het design van de iPhone 12, en dat er voornamelijk aan de binnenkant word gesleuteld. Mogelijk zal Apple de populaire kleur Midnight Green inruilen voor de kleur Navy Blue.

De schermafmetingen van de nieuwe telefoons zullen anders zijn dan de vorige modellen. De iPhone 12 krijgt een 6,1-inch scherm, vergelijkbaar met de iPhone 11. Het scherm van de iPhone 12 pro zal 5,4-inch zijn, tegen de 5,8-inch van de iPhone 11 Pro. Tot slot zal het scherm van de iPhone 12 Pro Max (6,7 inch) waarschijnlijk 0,2 inch groter zijn dan de iPhone 11 Pro max (6,5 inch).

De nieuwe iPhones zullen waarschijnlijk ook een stukje dunner zijn. De kans is dan dat de batterij hierdoor ook kleiner wordt. Wil Apple zijn naam hoog houden dan zal iPhone met een aantal specificaties komen zoals die van de concurrenten. Een voorbeeld is de Samsung met een 120Hz ProMotion-display.

Op dit moment maakt Apple gebruik van 60Hz-Schermen op de iPhones. Alleen de iPad Pro heeft op het moment een 120Hz scherm. Apple zou zelf overwegen om Touch ID in het scherm te laten implementeren. Hierdoor word het mogelijk om je telefoon te ontgrendelen door middel van het scherm. Voorheen was hier een thuisknop voor die ervoor zorgt dat jij je telefoon kon ontgrendelen met je vinger.

Goedkopere versies krijgen een beter scherm

De iPhone XR en de iPhone 11 zijn altijd al goedkopere versies geweest van de high-end iPhones die Apple tegelijkertijd onthulde. Dat merkte je onder meer als je naar het scherm keek: daar bespaarde Apple op de prijs door voor een LCD-scherm te kiezen in plaats van het duurdere OLED.

Dat zou dit jaar niet meer het geval zijn, nu Apple ook de iPhone 12 van het hoogwaardigere OLED scherm zou willen voorzien. Dat levert onder meer mooiere kleuren op en diepere zwarttinten, maar kan er ook voor zorgen dat de schermranden een stuk smaller worden. Daardoor speelt de schermkeuze ook een rol in het design.

iOS 14

Ieder jaar komt Apple met een nieuwe software voor hun iPhones, namelijk IOS 14. Apple werkt inmiddels ook alweer hard aan de opvolger van de A13-chip uit 2019. Deze A14-chip gaat een belangrijke rol spelen in de iPhone 12. Evenals de software-versie IOS 14. Eind september kun je de definitieve versie van iOS 14 installeren. De precieze datum van de release is nog niet bekend.

Apple onthult iOS 14 al jaren tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaars beurs die ook in 2020 weer in juni plaats zal vinden.

iOS 14 kun je straks op de volgende iPhones kunt installeren:

  • iPhone 11 Pro (max)
  • iPhone 11
  • iPhone XS (Max)
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 (Plus)
  • iPhone 7 (Plus)
  • iPhone 6s (Plus
  • iPhone Se

iPhone reparatie nodig?

Heb je een probleem met jouw iPhone dan kun je bij iPhone Kliniek terecht voor alle reparaties. Wij werken altijd en alleen met originele onderdelen. Kom langs bij één van onze winkels of maak direct een online afspraak.