iPhone imitatie schermen

Als je de pech hebt dat je iPhone valt en het scherm breekt dan weet je waarschijnlijk allang al dat dit je wat gaat kosten. Die kosten zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen, vooral bij de nieuwere iPhones zal je serieus je portemonnee moeten trekken als je geen AppleCare+ hebt.

De verleiding is dan mogelijk ook groot om te kiezen voor een goedkopere optie. Veel reparateurs zullen je vaak verzekeren dat de schermen die ze gebruiken ‘origineel’ zijn, of net zo goed als de originele die Apple ook gebruikt. De vraag is of je dat moet geloven.

In deze blog gaan wij hier dieper op in.

Wat is het verschil tussen de OEM, refurbished en een kopie iPhone scherm?

  • OEM: schermen zijn 100% originele iPhone schermen. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer.
  • Origineel refurbished: schermen hebben een origineel LCD, maar geen originele touch. De touchscreen van de refurbished schermen zijn van A-kwaliteit. Feitelijk merk je geen verschil tussen een OEM en een origineel refurbished scherm.
  • Copy: iPhone schermen zijn imitatie schermen, waarvan de LCD en de touch van minder kwaliteit zijn.

Wat houdt een OEM scherm in?

Een OEM scherm houdt in dat het scherm in dezelfde fabriek wordt geproduceerd maar het wordt niet door Apple erkend. Als het scherm gebroken is, wordt het gebroken glas door een derde partij vervangen. Dat betekent dat het scherm volledig originele Apple onderdelen bevat, waardoor de originele kwaliteit wordt behouden.

Het OEM scherm van iPhone Kliniek heeft geen afwijkingen met de originele iPhone schermen, die Apple aanbiedt met ‘Apple Care’. iPhone Kliniek geeft dan ook 12 maanden garantie voor de functionaliteiten van het geplaatste OEM scherm.

Wat adviseren wij onze klanten?

Wij adviseren onze klanten altijd om een origineel scherm te nemen. Een originele telefoon heeft natuurlijk een origineel scherm nodig.

Mocht je toch willen kiezen voor een goedkoper scherm dan is de kans groot dat je telefoon een andere kleuren schema weergeeft, of dat het scherm er ineens mee stopt na verloop van tijd.

Waar werken wij mee?

Wij werken alleen met originele schermen. Hierdoor kunnen wij de klant altijd verzekeren dat ze kwaliteit geleverd krijgen bij iedere reparatie.