iPhone SE (2020)

In 2016 kwam de eerste iPhone SE uit. Dit werd al gauw een favoriet apparaat voor velen, maar door de vernieuwde specificaties van andere iPhones verouderde het toestel snel.

Nu vier jaar later komt de gloednieuwe iPhone SE uit. Vrijdag 17 april om 14:00 kun je deze bestellen voor een prima prijs startend vanaf €489,-.

De nieuwe iPhone SE, veelal de iPhone SE 2 genoemd, is voornamelijk geschikt voor Apple liefhebbers die een vernieuwde, snelle en compacte iPhone willen en grotere iPhones van vorige jaren niet zien zitten. Tevens kun je bij de iPhone SE gebruik maken van een dual-sim, waardoor jij privé en zakelijk in een telefoon hebt. Oftewel, ideaal voor zakelijk gebruik!

Herkenbaar, compact uiterlijk.

Geen ultradunne schermranden en een selfie camera die op creatieve wijze in het scherm zit verstopt. Nee, de iPhone SE heeft een ‘ouderwets’ en herkenbaar Apple-uiterlijk. Zijn randen aan de boven- en onderkant zijn dik. Onder het scherm zit de karakteristieke startknop met daarin een vingerafdruksensor.

Leg je de telefoon naast de iPhone 8 uit 2017? Dan ga je de verschillen niet zien. Het ontwerp is namelijk identiek. De nieuwe iPhone is precies even lang, breed en dik. Hij weegt zelfs hetzelfde: 148 gram. Waar kennen we deze aanpak van? Van de eerste iPhone SE uit 2016, die precies hetzelfde design had als de iPhone 5s uit 2013. De kleuren van de iPhone SE zijn trouwens niet gelijk aan die van de iPhone 8. Je kunt ‘m bestellen in het zwart, wit en rood. De iPhone 8 heeft de kleuren space grey, zilver en goud.

Dat de nieuwe budget iPhone qua design identiek aan de iPhone 8 is, is goed nieuws voor liefhebbers van kleine, compacte telefoons. Tegenwoordig lijken toestellen niet groot genoeg te kunnen zijn. Apple gaat met de nieuwe iPhone SE tegen die trend in. Dit modelletje is lekker klein en handzaam. Makkelijk te bedienen, wel zo fijn. Een nadeel? De telefoon heeft net als de iPhone 8 geen koptelefoon ingang. Dat moet dus via de lightning ingang (desnoods met tussenstukje) of via Bluetooth, waardoor de batterij sneller leeg gaat.

Formaat en scherm

De iPhone SE 2020 heeft het design van de iPhone 8. Hij is een slag kleiner en dunner dan de iPhone XR en goed met 1 hand te bedienen. Ook de forse “bezels” aan de boven- en onderkant van de iPhone 8 zijn meegenomen. De nieuwe SE heeft daardoor een relatief klein 4,7 inch-scherm. De voorkant van de iPhone XR is efficiënter ingedeeld waardoor het scherm 6,1 inch meet.

Het formaat en de scherm/voorkant-verhouding van de iPhone SE 2020 en iPhone XR verschillen dus flink van elkaar. Er zijn echter ook een hoop overeenkomsten. Beide instapmodellen hebben een lcd-scherm, dezelfde pixeldichtheid en een IP67-certificering waardoor ze resistent zijn tegen stof en waterdruppels. Waterdicht zijn ze allebei niet, want daarvoor is IP68 nodig.

De iPhone SE in het kort

  • 4.7 inch LCD-breedbeeld display
  • A13 processor
  • 64, 128 of 256 GB opslagcapaciteit
  • 12 megapixel groothoek camera op de achterkant
  • Frontcamera van 7 megapixels
  • Spat-, water- en stof bestendig (IP67)
  • Verkrijgbaar in zwart, wit en rood

iPhone SE (2020) reparatie nodig?

Heb je een probleem met jouw iPhone SE dan kun je bij iPhone Kliniek terecht voor alle reparaties. Wij werken altijd en alleen met originele onderdelen. Kom langs bij één van onze winkels of maak direct een online afspraak.