Is een iPhone waterbestendig?

Is mijn iPhone waterdicht? Je vraagt je dat misschien af en zo ja, wat kun je met een waterdichte iPhone?

Kun je het toestel volledig onder water houden of kun je bij een paar spatjes water al problemen verwachten?

Deze informatie kun je direct achterhalen met het IP nummer van jouw iPhone. In deze blog vertellen wij hier meer over.

1. Waterdichte iPhones

Alle nieuwere iPhones dan de iPhone 7 zijn waterbestendig en bijna alle modellen hebben een IP67 rating. Dit betekent dat je jouw telefoon maximaal een half uur 1 meter onder water kan houden.

De iPhone XS/Max en iPhone 11 hebben een IP68 rating. Hierdoor kan je het toestel maximaal een half uur onder water houden tot 2 meter diep.

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn het beste bestand tegen water. Deze modellen hebben ook de IP68 rating, maar kunnen een maximale diepte van 4 meter voor een duur tot 30 minuten aan.

Het is belangrijk om te weten dat de iPhone 11, iPhone 11 Pro(Max), iPhone XS (Max) en iPhone XR ook bestand zijn tegen het morsen van gewone vloeistoffen. Denk maar aan bijvoorbeeld frisdrank, bier, koffie en thee. Belangrijk is wel dat je de toestellen direct met schoon leidingwater afspoelt.

De hoogst mogelijke rating is IP69, maar er zijn nog geen smartphones die dat hebben.

Je hoeft met deze waterdichte iPhones niet meer bang te zijn voor ongelukjes in de buurt van water.

Zwemmen en met je telefoon douchen is alsnog sterk afgeraden. De iPhones zijn alleen maar waterbestendig en niet waterproof.

Je moet het vooral zien als bescherming als de iPhone per ongeluk uit je hand glipt en bijvoorbeeld in de wasbak valt. Voor de gein de iPhone van een vriend onderdompelen is dan ook geen goed idee.

Ondanks de IP67 en IP68 rating kun je het beste voorzichtig blijven met deze iPhones. Apple vergoed namelijk geen waterschade. Laad je iPhone ook niet op als hij nat is, dit kan kortsluiting veroorzaken.

Heb je waterschade gehad en werkt jouw iPhone niet meer zoals het hoort,  kom dan even langs bij iPhone Kliniek. Wij kunnen namelijk een chemische reiniging uitvoeren op jouw toestel om deze snel weer aan de praat te krijgen.